Retourneren en Ruilen


Het kan wel eens voorkomen dat je een artikel of bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het artikel toch niet bevalt of misschien is er een andere reden waarom je het artikel niet wilt houden. Wat de reden ook is, je hebt het recht om het/ de bestelde artikel(en) tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

 

Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om het artikel of de bestelling retour te sturen. Bij retournering van de volledige bestelling wordt het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Bij het retourneren van één of meer artikelen, maar niet alle artikelen uit je bestelling, wordt het volledige aankoopbedrag van het/ de geretourneerde artikel(en) gecrediteerd.

 

Wij zullen het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van het retour terugstorten, mits het product in goede orde retour is ontvangen. Wij zullen het aankoopbedrag van geretourneerde orders of artikelen nooit terugbetalen met een tegoedbon. Alleen wanneer je hebt betaald met een tegoedbon en je hebt ingestemd met terugbetaling via een tegoedbon is dit mogelijk. Dit geldt ook voor online aankopen in de uitverkoop.

 

Mocht het product beschadigd worden geretourneerd dan kunnen we waardevermindering van het product doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is, bij voorkeur in de originele verpakking.

 

De kosten voor het retourneren naar de webwinkel zijn voor eigen rekening, om het pakket te kunnen traceren tot ontvangst in de webwinkel is het raadzaam te retourneren met Track & Trace. Met een Track & Trace nummer kan de retournering van het pakket worden gevolgd en is de kans kleiner dat deze zoek raakt. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van de vervoerder. Bewaar altijd een kopie van het verzendbewijs of de e-mail die is verstuurd, dit als bewijs van retournering.

 

Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan MotivaGems geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je het retourformulier invullen, het herroepingsformulier printen en meezenden of contact met ons opnemen via e-mail.

 

Uitzondering retour van maatwerkproducten

Producten die via de webwinkel op maat, volgens de door jou ingevoerde specificatie, worden gemaakt. Het herroepingsrecht is dan niet van toepassing. De verkoop is bij maatwerkproducten, na succesvolle betaling definitief.

 

Uitzondering retour van verzegelde producten

Het gaat hier dan bijvoorbeeld om producten die om hygiënische redenen na opening niet retour mogen, bijvoorbeeld oorbellen.

Je hebt het recht om de bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren, mits de verzegeling van de verpakking waarin het product zich bevindt niet verbroken is. Bij verbreking van de verzegeling is de bestelling definitief en kan deze niet meer geretourneerd worden.

 

Retouradres

MotivaGems Industriestraat 13, 9744BN Groningen.

Dit is geen bezoekadres!

 

Ruilen

Wanneer je één of meer artikel(en) wil ruilen dan is dat mogelijk, wel zijn de kosten voor het retour sturen en opnieuw verzenden voor eigen rekening.

Om een ruiling aan te melden kun je ons binnen 14 dagen na aankoop een e-mail sturen of contact opnemen via het contactformulier.

 

Zorg ervoor dat het te ruilen product goed verpakt is, bij voorkeur in de originele verpakking. We kunnen kapotte of beschadigde ruilingen niet uitvoeren.

 

Om het pakket te kunnen traceren tot ontvangst in de webwinkel is het raadzaam te retourneren met Track & Trace. Met een Track & Trace nummer kan de retournering van het pakket worden gevolgd en is de kans kleiner dat deze zoek raakt.

Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van de vervoerder. Bewaar altijd een kopie van het verzendbewijs of de e-mail die is verstuurd, dit als bewijs van retournering.

 

Om het nieuw gekozen product van de ruiling toe te kunnen sturen dienen de verzendkosten hiervoor eerst te worden voldaan. Een betaalinstructie ontvang je via e-mail.