Gebruik, herkomst en milieu


Edelsteenwater en gebruik

 

Voordat je edelstenen of kristallen wilt gebruiken om edelsteenwater van te maken bedenk dan goed of deze daarvoor geschikt zijn. Sommige edelstenen en mineralen worden gepolijst met een polijstmiddel of behandeld met een glansmiddel, deze stoffen kunnen ook in het water terechtkomen wat de gezondheid niet ten goede komt. Sommige edelstenen en kristallen bevatten van nature aanwezige giftige mineralen of kunnen radioactief zijn. Het is onverstandig om deze edelstenen en kristallen in het water te plaatsen voor het maken van edelsteenwater of om deze op de huid te dragen.

Er bestaan natuurlijk ook veel andere ongezonde stoffen waarmee wij in ons dagelijks leven in contact komen en welke wij zelfs via bijvoorbeeld voeding binnen krijgen. In kleine hoeveelheden is dit ongevaarlijk maar een te veel van iets kan altijd negatieve gevolgen hebben.

 

Informeer jezelf goed bij het aanschaffen en gebruiken van edelstenen en mineralen. Ook willen wij erop wijzen dat mineralen en edelstenen om genoemde redenen niet altijd geschikt zijn voor kinderen en dieren.

 

Er is veel informatie over dit onderwerp te vinden op Google maar ook op het YouTube kanaal van StapelVanStenen raad ik van harte aan.

 

Ethisch verantwoord inkopen

 

Wij vinden het belangrijk om rekening te houden met de herkomst van de edelstenen en mineralen die wij inkopen en doen ons best om hierin de beste keus te maken. Wij stellen een ethisch verantwoorde werkomgeving, loon én balans in de natuur voorop.

 

Milieu

 

Wij vinden het belangrijk om rekening te houden met het milieu en doen ons best om duurzame keuzes te maken in de materialen die we gebruiken voor het verpakken en verzenden van de artikelen.

Zo maken we gebruik van gerecyclede en recyclebare nieuwe verzenddozen maar ook kan het voorkomen dat we dozen hergebruiken. Dit geldt ook voor het vulmateriaal in de verzenddozen.

We maken onder andere gebruik van gerecyclede en recyclebare papiersnippers, biologisch afbreekbare vulchips en hergebruikte vulchips en noppenfolie. Ook hergebruiken we het verpakkingsmateriaal dat we ontvangen van onze leveranciers. Onze visitekaartjes zijn houtvrij en hebben het FSC® en EU Ecolabel.

Duurzaamheid

Disclaimer

 

De op de website genoemde werkingen van edelstenen en mineralen komen voort uit ervaringen van mensen wie werken als Edelsteentherapeut en mensen wie deze effecten zelf hebben ervaren. Gebruik edelstenen alleen ter ondersteuning maar nooit ter vervanging van medicijnen, therapieën of ziekenhuisbehandelingen. Raadpleeg altijd eerst de huisarts bij ernstige kwalen.

 

De informatie op de website van MotivaGems is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie op de website worden ontleend. Hoewel MotivaGems zorgvuldigheid in acht neemt bij het inrichten en onderhouden van de website, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan niet worden ingestaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie.

Op de website van MotivaGems kunnen links naar websites van derden staan. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid voor de inhoud, het gebruik of de beschikbaarheid van websites van derden.