Tijgeroog

Tijgeroog is een kwarts-variëteit. De kleur varieert van geelbruin tot bruin met strepen en is niet doorschijnend.

Wanneer de oorspronkelijke crocidoliet vezels in Valkenoog worden omgezet naar limoniet ontstaat Tijgeroog, het bestaat dus eigenlijk uit Kwarts met daarin ingebedde Limoniet vezels.

 

Crocidoliet is een vezelvormig inosilicaat en ontstaat bij een miljoenen jaren durend proces in de aardkorst door verschillende fases van metamorfose bij hoge temperaturen en druk. Crocidoliet bestaat uit lange ketens van kwarts tetraëders waaraan natrium en ijzer atomen hechten.

 

Tijgeroog wordt zo genoemd omdat de steen een lichtreflectie heeft die aan het oog van een tijger doet denken. Dit spleetvormig lichteffect noemt men chatoyeren of kattenoogeffect.

 

Kattenoog komt onder andere voor in: AfrikaIndiaMexicoCalifornië en Australië.

 

Hardheid: 7

Spiritualiteit

Spiritueel gezien helpt Tijgeroog om moeilijke levensfasen te doorstaan zonder moed te verliezen. Het geeft vertrouwen en helpt donkere gevoelens te doorstaan. Tijgeroog kan beschermend werken tegen invloeden van anderen en kalmerend werken op het zenuwstelsel. Het zou de energiestroom welke overprikkeling geeft kunnen afremmen.

 

Tijgeroog draagt de energie van de aarde en zon. Op het derde oog geplaatst tijdens een meditatie zou het paranormale gaven versterken en balans brengen in de lagere chakra`s.

 

In de oudheid werd Tijgeroog als beschermingsamulet gedragen en werd het gebruikt om het kwade te weren. Het staat bekend om te helpen bij het bereiken van doelen en ondersteunt daarom ook bij het manifesteren van dromen en intenties. Het kan een gevoel van betrokkenheid geven en laat zien wat nodig is.

 

Mentaal kan Tijgeroog helpen bij het oplossen van dilemma`s door duidelijkheid te scheppen.

 

Kernwoorden:

  • Moed
  • Vertrouwen
  • Bescherming
  • Kracht
  • Duidelijkheid
  • Rustgevend bij overprikkeling
  • Creativiteit
  • Zelfrespect

 

 

Sterrenbeelden: Tweelingen en Leeuw

Chakra: Wortelchakra, Heiligbeenchakra, Zonnevlechtchakra

 

 

*Deze informatie is niet wetenschappelijk bewezen, het is gebaseerd op de ervaring van gebruikers en therapeuten.

De genoemde eigenschappen zijn op geen enkele manier bedoeld ter vervanging van diagnose of behandeling door een gekwalificeerde arts of therapeut.