Menaliet - Fairy Stone

Menaliet is een opaline concretie gevonden in mergel, gips en leisteen en wordt soms beschouwd als een opaal. Menaliet stenen zijn jonge vuursteenknobbeltjes die nog niet zijn gekristalliseerd tot kwarts; dus echt een steen in plaats van een mineraal. Menaliet heeft ongewone gladde en ronde onregelmatige vormen. Oorspronkelijk werd Menaliet gerapporteerd vanuit Ménilmontant, Parijs, Frankrijk als knobbeltjes in de schalie (de Saussure, 1795). De analyse geeft 10% water/organische stof.

Menaliet wordt gevonden in oude opgedroogde meren of onder gesmolten gletsjers. Ze kunnen wit, gebroken wit tot crème, lichtbeige, bruin of lichtgrijs van kleur zijn.
De interieurs zijn hard en compact en kunnen goed worden gepolijst.

Menaliet Opaal niet met water reinigen.

Samenstelling: SiO2 · nH2O
Hardheid: 1,75

Spiritualiteit

In de vallei van de Harricana-rivier in de Abitibi-Témiscamingue regio van Quebec, Canada, komen concreties voor als platte schijven, glad aan de ene kant en opgeblazen aan de andere kant met prachtige patronen. De Indianen noemden ze "Fairy Stones" en droegen ze vroeger als geluksbrengers als ze gingen vissen, jagen en op expedities. Ze geloofden dat het dragen van een Fairy Stone hen zou beschermen tegen kwade geesten en hen een goede gezondheid en voorspoed zou brengen.

Menaliet wordt gezien als een creatie- en manifestatiesteen, ze verbetert waarzeggerij, voorspelling en stimuleert intuïtie. Creëert een diepe verbinding met de wijze vrouwelijke & goddelijke energie. Verminderd angst en zorgt voor begrip in de spiraal van het leven. Uitstekend geschikt in tijden van transformatie omdat ze zouden helpen om het nieuwe zelf te manifesteren en het oude los te laten.

Een sjamanistische steen die door de oudheid is gebruikt om naar andere rijken te reizen en metafysische rituelen uit te voeren. Biedt een sterke aardverbinding. Ze worden gebruikt om kracht-/totemdieren aan te roepen en ook graag gebruikt bij meditatie en in rituelen. Menaliet heeft een hoge vibratie met veel kracht. Ondersteunt in de balans tussen mannelijk & vrouwelijk. Kan een verbazingwekkend sterk gevoel van centrum en weten geven.*

Chakra: Sacraal chakra.


Sterrenbeelden: Kreeft, Vissen, Schorpioen.

 

 

*Deze informatie is niet wetenschappelijk bewezen, het is gebaseerd op de ervaring van gebruikers en therapeuten.

De genoemde eigenschappen zijn op geen enkele manier bedoeld ter vervanging van diagnose of behandeling door een gekwalificeerde arts of therapeut.