Bergkristal

Bergkristal is een helder kwartskristal dat ontstaat in gangen, kloven en geoden uit hydrothermale oplossingen van magmatische, sedimentaire of metamorfe oorsprong. Soms zie in het kristal een fantoom, dit is een jong kristal dat zichtbaar is gebleven na verdere groei.

 

Kristalstelsel: Trigonaal

Mineraalgroep: Oxiden/ tektosilicaten, kwartsgroep

Hardheid: 7

Kleur: Kleurloos, helder

Voorkomen: Wereldwijd

 

 

*Magmatisch gesteente is het product van het stollen van magma, Pegmatiet is een stollingsgesteente, Metamorf gesteente is gesteente dat onder invloed van temperatuur, druk of hydrothermale vloeistoffen is gerekristalliseerd of gemetamorfoseerd.

Spiritualiteit

In vele culturen in de oudheid stond Bergkristal bekend als geneeskrachtige steen en toversteen. Het werd gebruikt om demonen en ziekten te verdrijven en als kracht- en energiegever. De naam kristal komt van het woord krystallos, in het Grieks betekent dit diepgevroren ijs.

 

Bergkristal staat bekend om het bevorderen van helderheid, het versterken van het eigen standpunt en zou helpen bij zelfontwikkeling. Bergkristal staat erom bekend dat het de energetische werking van andere stenen kan versterken en zuiveren, de aura kan beschermen tegen straling, de chakra's reinigen en in balans brengen. Bergkristal wordt vaak gebruikt bij meditatie en in de zoektocht naar spirituele hulp van gidsen of engelen.

 

Kernwoorden:

  • Helder denken
  • Zelfontwikkeling
  • Probleemoplossend denken
  • Zelfvertrouwen
  • Concentratie versterkend
  • Zuiverend
  • Neutraliserend
  • Beschermend tegen negatieve invloeden

 

Sommige kwarts kristallen, waaronder ook Bergkristal, hebben groeistrepen/ barcodes, dit type kwarts kristallen worden ook wel omschreven als Lemurische kwarts kristallen.

 

Lemurische kwarts kristallen representeren delicate, liefdevolle energie van engelachtige en kosmische werelden. Ze zouden je kunnen helpen bij innerlijke vrede, vrouwelijkheid, zielseenheid en om contact te maken met het goddelijke.

 

De strepen op het kristal zouden Lemurische kennis en wijsheden bevatten en toegang geven tot de programmering van het Lemurische ras door verbinding te maken met een Lemurisch kwarts kristal. Het zou mensen helpen om spirituele isolatie en verdriet te overwinnen en gaven van empathisch en intuïtief bewustzijn te versterken.

 

 

Sterrenbeelden: Leeuw, maar ondersteunend voor alle sterrenbeelden.

Chakra: Alle maar de kruinchakra in het bijzonder

 

 

 

*Deze informatie is niet wetenschappelijk bewezen, het is gebaseerd op de ervaring van gebruikers en therapeuten.

De genoemde eigenschappen zijn op geen enkele manier bedoeld ter vervanging van diagnose of behandeling door een gekwalificeerde arts of therapeut.