Septarie

Septarie, ook wel Draken Steen of Drakenei genoemd, is een driekleurige concretie bestaande uit Aragoniet (bruin), Calciet (geel) en Kalksteen (grijs). De naam komt van het woord "Septaria", dat verwijst naar elke concretie met interne holtes of scheuren.

Dit unieke mineraal is ongeveer 50 tot 70 miljoen jaar geleden gevormd tijdens het Krijt tijdperk. Gedurende deze tijd was de zeespiegel in sommige gebieden van de aarde hoger, zoals het zuiden van Utah en Madagaskar. Door vulkaanuitbarstingen onder water werd het zeeleven in deze omgeving vernietigd. Mineralen en overblijfselen van in zee levende organismen zakten naar de zeebodem waar vervolgens kalksteen nodules ontstonden.

Nadat op een gegeven moment het waterniveau van de oceanen daalde bleven de formaties van Septarische nodules achter. De Septarische nodules begonnen uit te drogen waardoor er scheuren in de nodules ontstonden. De achtergebleven mineralen van het eerdere zeeleven kristalliseerde en vormde Aragoniet- en Calcietkristallen in de scheuren van de Septarische nodules.

 

Op de schaal van Mohs heeft Septarie een hardheid van 3

Spiritualiteit

Omdat Septarie bestaat uit Aragoniet, Calciet, Kalksteen en soms Bariet, neemt het van nature al deze helende eigenschappen van deze individuele kristallen over.

 

Aragoniet

Aragoniet is een helende steen die uitstekend geschikt is voor het verminderen van stress en angst. Het is een kalmerend meditatiekristal en het brengt solide houtenergie in een kamer of in het leven.

 

Calciet

Calciet is een steen van spiritualiteit, versterkt en zuivert het energieveld en helpt het geheugen. Helpt wrok en vijandigheid te verminderen en kan ook worden gebruikt voor het versterken van het karakter, het bestrijden van onverdraagzaamheid en seksisme.

 

Kalksteen

Kalksteen verbindt zich met de Wortelchakra en wordt gebruikt om lichaam en geest te aarden. Het is een verzorgende steen die zowel lichamelijk als geestelijk verlichting kan bieden. Kalksteen kan ondersteunend werken bij veranderingen en emotionele genezing.

Bariet: Barietkristallen (ook wel Desert Rose genoemd) kan ondersteunen in het aarden en benutten van aardse energie. Het kan blokkades in de bovenste chakra's opheffen waardoor het intuïtieve visionaire vermogens kan vergroten.

 

Als je naar de bovenstaande eigenschappen kijkt, zul je een thema opmerken van aarding, centrering en sterke aarde-energie. Als zodanig zijn Septarische kristallen zeer sterke geleiders van aardse energie. Ze verminderen stress, angst en woede. Ze brengen gevoelens van begrip van de wereld om je heen en jezelf teweeg. Als zodanig kunnen ze ervoor zorgen dat de gebruiker zich lichter en gelukkiger voelt. Septarische stenen zorgen ervoor dat je je meer verbonden voelt met de natuur en Moeder Aarde. Het zijn voedende stenen die ervoor zorgen dat je je geliefd, beschermd en begrepen voelt.

Vanwege hun miljoenen jaren oude status, zou het geen verrassing moeten zijn dat Septarie een steen van wijsheid is. Ze worden door veel genezers gebruikt om contact te maken met vorige levens en om lessen uit het verleden te begrijpen die in de loop van de tijd verloren zijn gegaan. Derde oog meditatie met Septarie zou visioenen van vorige levens oproepen. Je kunt ook met een Septarie onder je kussen slapen om dromen van vorige levens en/ of symboliek te helpen oproepen die kunnen worden gebruikt om lessen uit het verleden en huidige levenssituaties te begrijpen.*

 

Septarie wordt geassocieerd met het sterrenbeeld Stier en Boogschutter

 

*Deze informatie is niet wetenschappelijk bewezen, het is gebaseerd op de ervaring van gebruikers en therapeuten.

De genoemde eigenschappen zijn op geen enkele manier bedoeld ter vervanging van diagnose of behandeling door een gekwalificeerde arts of therapeut.