Rookkwarts

Rookkwarts is een siliciumdioxide, het is een licht tot donkerbruin- grijsachtig kristalkwarts. De kleur wordt veroorzaakt door ioniserende straling en kan er rookachtig uitzien. Rookkwarts ontstaat in Pegmatieten en hydrothermale oplossingen van magmatische of metamorfe oorsprong. Rookkwarts komt veelal voor in granitisch pegmatiet, in kwartsaderen en in holten van vulkanisch gesteente. Sommige kristallen kunnen enkele meters groot zijn. 

 

Rookkwarts komt voor in het Alpen gebied, Brazilië, Rusland, Mexico, India, Ierland, Zimbabwe, Afghanistan en de Verenigde Staten.

 

Kristalstelsel: Trigonaal

Hardheid: 7

Kleur: Licht- tot donkerbruin, zwartgrijs.

 

 

*Magmatisch gesteente is het product van het stollen van magma, Pegmatiet is een stollingsgesteente, Metamorf gesteente is gesteente dat onder invloed van temperatuur, druk of hydrothermale vloeistoffen is gerekristalliseerd of gemetamorfoseerd.

Spiritualiteit

Rookkwarts wordt gebruikt om de belastbaarheid te vergoten, het zou helpen om moeilijke tijden gemakkelijker te doorstaan. Rookkwarts staat bekend om de ontspannende werking en wordt graag meegedragen als anti- stress steen, het zou ook helpen om beter bestand te zijn tegen stress.

 

Rookkwarts kan helpen bij het nuchter en helder denken en bij het concentreren. In de edelstenentherapie wordt Rookkwarts gebruikt bij rouwverwerking en ook wordt Rookkwarts graag gebruikt door sjamanen en helers om gegrond te blijven. In het Alpengebied wordt Rookkwarts beschouwd als een beschermer tegen onheil. Ook zou Rookkwarts bescherming bieden tegen straling.

 

Kernwoorden:

  • Vergoten van belastbaarheid
  • Intuïtie
  • Ontspannend
  • Troost
  • Anti stress
  • Nuchter denken
  • Concentratie bevorderend

 

 

Sterrenbeelden: Stier, Steenbok

Chakra: Wortel chakra, zonnevlecht chakra

 

 

 

*Deze informatie is niet wetenschappelijk bewezen, het is gebaseerd op de ervaring van gebruikers en therapeuten.

De genoemde eigenschappen zijn op geen enkele manier bedoeld ter vervanging van diagnose of behandeling door een gekwalificeerde arts of therapeut.