Celestien

Celestien wordt ook wel Coelestien, Celestiet of Engelensteen genoemd. Het mineraal bevat Strontium en komt meestal voor in doorzichtige kleurloze tot lichtblauwe kristallen. Rode of oranje kristallen zijn meer zeldzaam. Het mineraal werd voor het eerst gevonden in Bellwood, Pennsylvania en komt voor in afzettingen van gips, kalksteen, zandsteen en ertsgangen. Kristalgroepen worden wereldwijd gevonden.

 

Kristalstelsel: Orthorombisch

Hardheid: 3- 3,5

De naam Celestien is afgeleid van het latijnse woord coelestis, dit betekent ‘hemels’ of ‘met de kleur van de hemel’.

Spiritualiteit

Celestien staat bekend als een krachtige steen die spirituele ontwikkeling bevordert. Bij meditatie wordt Celestien gebruikt voor het aantrekken van voorspoed en geluk. Ook zou Celestien kunnen helpen om meer te vertrouwen op de eigen intuïtie. Celestien bevordert creativiteit en communicatieve vaardigheden.

 

Celestien zou het onthouden van dromen bevorderen. Celestien wordt engelensteen genoemd omdat het contact met engelen en gidsen tijdens meditatie of dromen zou kunnen bevorderen.

 

Kernwoorden:

  • Warmte
  • Liefde
  • Communicatie
  • Balans
  • Creativiteit

 

Chakra: keel chakra, voorhoofd chakra, kruin chakra

Sterrenbeeld: Tweelingen

 

 

 

*Deze informatie is niet wetenschappelijk bewezen, het is gebaseerd op de ervaring van gebruikers en therapeuten.

De genoemde eigenschappen zijn op geen enkele manier bedoeld ter vervanging van diagnose of behandeling door een gekwalificeerde arts of therapeut.